Praktijkregelement

U heeft gekozen voor een behandeling bij Fysiotherapie Veerkracht. Wij bedanken u voor het in ons gestelde vertrouwen.
Wij vragen u om het onderstaande door te nemen om uw behandeling bij Fysiotherapie Veerkracht zo efficiënt en prettig mogelijk te laten verlopen. U kunt er ook voor kiezen om ons Praktijkreglement te downloaden

Tarieven
Fysiotherapie Veerkracht heeft met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Om te weten of uw verzekering fysiotherapie vergoedt, raden wij u aan om uw polis goed door te lezen of om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Uw fysiotherapeut kan u op de hoogte stellen van het aantal verzekerde zittingen. Echter het blijft uw eigen verantwoordelijkheid als er behandelingen plaatsvinden buiten uw verzekerd bedrag.

Aanmelden
Indien u voor behandeling kiest bij Fysiotherapie Veerkracht heeft uw therapeut een geldig legitimatiebewijs nodig om uw personalia in te voeren. De fysiotherapeut is direct toegankelijk (DTF), wat betekent dat een verwijzing van uw huisarts of specialist niet noodzakelijk is. Bij DTF wordt er een afspraak met u gemaakt voor een screening, die ongeveer 15 minuten zal duren. Indien uw klacht in aanmerking komt voor behandeling volgt na de screening direct een intake en onderzoek. Indien dit niet het geval is kan de fysiotherapeut aangeven dat een bezoek aan de huisarts gewenst is.

Afmelden
Indien u een afspraak wilt annuleren, vragen wij u dit tenminste 24 uur voor de afspraak te doen. Wanneer dit niet het geval is zijn wij genoodzaakt om de behandeling 100% bij u in rekening te brengen. In verband met weekendsluiting kunnen afspraken voor maandag worden afgezegd via de voicemail of via de e-mail bij uw behandelend fysiotherapeut.

Vergoeding chronische indicatie vanuit basisverzekering 

Indien u een chronische indicatie heeft worden de eerste 20 behandelingen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Wanneer u niet of onvoldoende verzekerd bent zullen de behandelingen die niet voor deze vergoeding in aanmerking komen voor uw eigen rekening zijn. Alle volgende behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Houdt u er rekening mee dat er voor de basisverzekering een verplicht eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar.

Uw ervaringen
Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen met Fysiotherapie Veerkracht en onze fysiotherapeuten. Daarom nemen wij deel aan een onderzoek dat vraagt naar uw ervaringen. Indien u hiervoor toestemming geeft ontvangt u per e-mail een anonieme enquête.