geriatrie fysiotherapie

Wat doet een geriatrie fysiotherapeut?

Bij het ouder worden kan bewegen steeds lastiger worden, waarbij de gewone dagelijkse bezigheden zoals aankleden, lopen, traplopen, fietsen, het huishouden of (sport)activiteiten steeds moeilijker worden. Is di t bij u aan de hand, dan is geriatrie fysiotherapie wellicht iets voor u.
De geriatrie fysiotherapeut kan u helpen door middel van oefentherapie, adviezen en begeleiding om de kwaliteit van leven te verbeteren, zodat u makkelijker naar buiten kan, mee kan doen aan activiteiten en zelf de zelfzorg kan uitvoeren.
De geriatrie fysiotherapeut helpt kwetsbare ouderen, met bijvoorbeeld een hoge leeftijd, een chronische ziekte (dementie, beroerte, longproblemen en kanker) of mobiliteitsproblemen.
Daarnaast neemt de kans op vallen toe bij het ouder worden met mogelijk ernstige gevolgen. De geriatriefysiotherapeut kan helpen om de kans op vallen te verkleinen en de mobiliteit te verbeteren.
Gebieden waar de geriatriefysiotherapie zich op richten zijn:
  • bewegen van ouderen
  • Valpreventie (individueel en groep)
  • Advies van gebruik van hulpmiddelen, zoals een rollator, stok en schoeisel
  • Verbeteren van kwaliteit van leven
  • Adviseren van gezin en mantelzorgers en andere zorgverleners.
Gezien de vaak uitgebreidere hulpvragen werken wij veel samen met thuiszorgorganisaties, artsen, praktijkondersteuners en andere paramedici zoals ergotherapeuten en podotherapeuten.
Wanneer noodzakelijk voor de hulpvraag of als de oudere slecht ter been is. Zal de behandeling aan huis plaats vinden

Maak nu een afspraak met een van de volgden specialisten:

 

 

 

Corine Goossens

 

 

 

 

 

 

 

 

Marc de Groen