Contactgegevens 026 - 4433252 026 - 4423982 Online afspraak maken
Lettergrootte

Steunkousen aanmeten


Speciaal voor onze patiënten hebben wij een extra service: het aanmeten van therapeutische elastische kousen.

Om deze service te kunnen bieden zijn wij aangesloten bij Fysiotek. Dit is een serviceorganisatie van en voor zelfstandigwerkende oedeemtherapeuten. De service omvat de levering van een volledig pakket aan therapeutisch elastische kousen voor de behandeling van veneuze en lymfatische klachten.

Door gecontroleerde druk van de steunkous wordt het terugstromen van het vocht naar de lymfe- en bloedvaten gestimuleerd. Op die manier wordt oedeem en de gevolgen van langdurig oedeem voorkomen, verminderd en bestreden. Een steunkous wordt aangemeten als een ledemaat oedeemvrij is.

Wanneer het aan- en uittrekken van de kousen moeizaam gaat, zijn er meerdere aantrekhulpmiddelen beschikbaar. In een aantal gevallen wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar.

Steunkousen worden met een verwijzing van de huisarts of specialist vergoed vanuit de basisverzekering. Therapeutisch elastische kousen worden een keer per twaalf maanden vergoed.

Meer informatie kunt u vinden op: www.fysiotek.nl
 • IMG_1796-large.jpg
  Ons zwembad

  In ons zwembad kunt u niet alleen genieten van lekker warm water, maar kunt u ook deelnemen aan oefengroepen zodat u uw spieren en gewrichten lekker soepel kunt houden.

  Meer informatie »
 • Hydro_3806656-large.jpg
  Hydrotherapie bij reuma
  Momenteel zijn we bij Fysiotherapie Veerkracht bezig met de ontwikkeling van hydrotherapie groepen voor reumapatiënten. Meer informatie »