Contactgegevens 026 - 4433252 026 - 4423982 Online afspraak maken
Lettergrootte

Hydrotherapie bij reuma

Hydrotherapie, ook bekend als  “bewegen in extra verwarmd water”, heeft voor mensen met reumatische aandoeningen of die revalideren na een operatie vele voordelen. Het oefenen in het water maakt het mogelijk om de belasting op de spieren, pezen en gewrichten geleidelijk aan op te bouwen. Het water zorgt voor een afname van de zwaartekracht en maakt het bewegen aangenaam.

Door onze ruime ervaring in het geven van hydrotherapie beschikken wij over de kennis en kunde om in een groep met patiënt-specifieke problemen aan de slag te gaan. Onder begeleiding van een gekwalificeerde fysiotherapeut oefent u 50 minuten in het zwembad. De fysiotherapeut geeft invulling aan de groepslessen middels oefeningen voor conditie, kracht, stabiliteit, coördinatie, lenigheid en ontspanning. 

De temperatuur van het water is 33 graden. Het zwembad is gelegen onder de praktijk, hierdoor is traplopen een vereiste. Samen oefenen en het uitwisselen van ervaringen geeft een enorme stimulans.

Eerst zal er een intake plaatsvinden waarbij persoonlijke doelen opgesteld worden. Meetinstrumenten geven voor aanvang het niveau van het functioneren in het dagelijks leven weer. Tussentijds en aan het einde wordt er opnieuw gemeten ter evaluatie.

De groepslessen vinden plaats op de dinsdagavond van 19:00 tot 20:00, waarna er de gelegenheid is voor een kopje koffie of thee. 

 • IMG_1796-large.jpg
  Ons zwembad

  In ons zwembad kunt u niet alleen genieten van lekker warm water, maar kunt u ook deelnemen aan oefengroepen zodat u uw spieren en gewrichten lekker soepel kunt houden.

  Meer informatie »
 • Hydro_3806656-large.jpg
  Hydrotherapie bij reuma
  Momenteel zijn we bij Fysiotherapie Veerkracht bezig met de ontwikkeling van hydrotherapie groepen voor reumapatiënten. Meer informatie »