Contactgegevens 026 - 4433252 026 - 4423982 Online afspraak maken
Lettergrootte

WGBO

Wet WGBO

De relatie tussen u als patiënt en ons als medewerkers van de praktijk is geregeld in de Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst (WGBO).

Wat is er zo al geregeld:

 • Het recht op informatie door de therapeuten
 • Toestemming voor een medische behandeling
 • Inzage in het dossier
 • Het recht op een tweede mening of second opinion
 • Vertegenwoordiging van patiënten die niet zelf kunnen beslissen
 • Recht op privacy

Wat houdt dit globaal in? U moet ons goed, eerlijk en volledig op de hoogte brengen van uw problematiek. U hebt recht op informatie, in begrijpelijke taal over uw ziekte, de behandeling, de gevolgen en risico’s van de behandeling en over eventuele alternatieve behandelingen. Als u bepaalde informatie niet wilt ontvangen dan krijgt u die niet tenzij dat ernstig in uw nadeel is. U hebt recht op inzage in het dossier dat we van u maken. Wij maken voor elke patiënt een apart dossier dat we normaliter 15 jaar zullen bewaren. Op die duur zijn uitzonderingen die we u desgevraagd zullen meedelen. Wij dienen uw privacy te beschermen en te bewaren. Behalve dat u recht heeft op informatie zijn wij verplicht u die informatie te geven. Wij hebben ook het recht om bijvoorbeeld u een behandeling te weigeren. Tenslotte moet u ons voor iedere behandeling of onderzoek toestemming geven.

De WGBO is een Wet waar we ons allemaal aan dienen te houden.

Wilt u alle zaken van de WGBO nog eens helemaal nalezen, kijk dan op internet of in de volledige tekst van het Burgerlijk Wetboek.

 • IMG_1796-large.jpg
  Ons zwembad

  In ons zwembad kunt u niet alleen genieten van lekker warm water, maar kunt u ook deelnemen aan oefengroepen zodat u uw spieren en gewrichten lekker soepel kunt houden.

  Meer informatie »
 • Hydro_3806656-large.jpg
  Hydrotherapie bij reuma
  Momenteel zijn we bij Fysiotherapie Veerkracht bezig met de ontwikkeling van hydrotherapie groepen voor reumapatiënten. Meer informatie »